Company Logo

SBRG logo

SBRG office

Sponsor

Congressi

Napomena za čitatelje

SBRG

SB Research Group (SBRG) je projekt u cilju multidisciplinarnog istraživačkog rada, okrenutog studiju arhitekture, geometrije, materijala i forme povijesnih graditeljskih struktura u Evropi, kao i razvoja znanja s stanovišta antropoloških i povijesnih otkrića u tom kontekstu.

SB Research Group surađuje s javnim institucijama i privatnim zakladama s istraživanjima postavljenim multidisciplinarno, ili u skladu sa različitih točaka gledišta znanstvenih struka i specijalizacija: antropologije, arhitekture, urbanizma, geologije, fizike, povijesti i arheologije.

Ovaj istraživački projekt vezan je, po principu sinergije, sa pažljivim proučavanjem konteksta zadane lokacije, tako da arhitektonska forma bude uvijek u skladu s poviješću lokalnog stanovništva te genetskog naslijeđa, prateći njihov kontinuitet od prethistorije do danas. Ova vrsta inovativnog pristupa osigurati će nove mogućnosti očitavanja i tumačenja evolucije evropske povijesti na lokalnoj razini, kako bi se produbile spoznaje i omogućile objave rezultata.

Grupa SBRG je započela projektima vlastitih istraživanja na području Bosne i Hercegovine, te Hrvatske, s raznolikim istraživačkim projektima i suradnjama.

 

 


Login Form

Partners
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.

Copyright © 2022 SB Research Group. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).