Company Logo

SBRG logo

SBRG office

Sponsor

Congressi

Napomena za čitatelje

Suradnje

Zavičajni Muzej u Visokom 

Konkretno, studije će biti usmjerene na identifikaciju | valoriziranje | kartiranje stećaka, skulpturalnih predmeta različitih oblika, religijskih i zavjetnih tema. Valorizacija i grafički prikazi stećaka na području Visokog, što će dovesti do uspostave dinamičkog informacijskog arhiva, je priprema za njihovo očuvanje i uspostavu podrške za razumijevanje strukture „genius loci“ na predmetnoj lokaciji, pa mogu postati glavna točka za usmjeravanje prilikom urbanog redizajniranja grada i krajolika.

 

 

Bosanska Fondacija Piramide Sunca

Partnerstvom s ovom privatnom ustanovom realizira se prvenstveno na arheološkoj lokaciji tunela Ravne i brda zvanog Visoćica / Bosanska piramida Sunca. Na ovim stranicama je već objavljivan istraživački rad, s što se tiče iskapanja, gdje su u razvoju analize s obzirom na istraživanja reljefa i proučavanje oblikovanja tunela, koji su bili postupno otkriveni, kroz grafičku obradu i proučavanje geometrijskih formi. Istovremeno se razvijaju antropološke analize o čovjekovom organizmu, povezani s proučavanjem utjecaja rezonancije u tunelu, kao i mikroklime prisutne u podzemnom ambijentu.

 

 

Hrvatske institucije na lokalnoj razini radi proučavanja arheološkog nalazišta u Bermu (centralna Istra) 

Istraživački tim SB Research Group (SBRG) donio je odluku da se posveti nastavku istraživanja beramske gradine, nekropole iz sve tri razvojne faze, a isto tako rasvjetljavanju tajne oko otkrivanja druge „kule“ navedene u darovnici iz 911. godine. Kroz znanstvena istraživanja, u koja će biti uključeni raznorodni stručnjaci, teži se konačnom cilju koji nije samo dokumentiranje povijesti već, ono najvažnije, kvalitetna revitalizacija ovog naselja uzevši u obzir raznolike situacije tokom razvoja. Stoga je predložena povijesna valorizacija, radi upoznavanja povijesnih i urbanističkih vrijednosti ove važne arheološke lokacije, na kojoj SBRG planira istraživanja za godinu 2013. Aktivnosti bi započele iskapanjem na lokaciji najstarije nekropole, započeta krajem XIX st., ali nikada dovršena.

 

 

 

Login Form

Partners
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.

Copyright © 2023 SB Research Group. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).