Company Logo

SBRG logo

SBRG office

Sponsor

Congressi

Napomena za čitatelje

Završen eksperiment s ultrazvučnim i elektromagnetskim emitiranjem na vrhu Bosanske Piramide Sunca


 

 

TAG: piramide Bosna,  Bosanske piramide,  Visoko civilizacija, piramide, elektromagnetne  zrake, ultrazvuk, glas piramida SBRG, SB istraživačka grupa

Koncem travnja 2012 izveden je važan pokus pod vodstvom Slobodan Mizdrak na Bosanskoj piramidi Sunca, a temeljem ranijih spoznaja o ultrazvučnim i elektromagnetnim zračenjima na Piramidi Sunca/ Visočica brdu.

Pokus je trajao preko 48 sati, višednevna postavljanja opreme na licu mjesta i višemjesečno planiranje za analitiku rada te razvoj opreme potrebite za eksperiment.

 

Slika.1 – Automobili su bili prepunjeni teškom opremom za pokus. Operacija postavljanja opreme je bila dodatno opterećena kišom i blatom

 

Slika.2 – Lijevo je voditelj eksperimenta, Slobodan Mizdrak, a desno je Paolo Debertolis

 

 

Slika.3 – Najveći napor je donošenje teškog generatora koji je neophodan za napajanje opreme i mjernih instrumenata (Ispod:lijevo je Matija Grabar, desno je Vladimir Skenderovic)

 

 

Pod direktnom kontrolom nad četiri kamere, bežično povezane s operativnim centrom lociranim u hotelu Piramida Sunca u Visokom, postavljeni su snažni predajnici  na vrhu Piramide Sunca (brdo Visočica), koji će objediniti svoje zračenje s već postojećim zračenjem iz piramide, te omogućiti snimanje promjena.

 

 

 

Slika 4 – Postavili smo više kamera za nadzor prostora tijekom eksperimenta.

 

Dvostruki predajnik je namijenjen predaji ultrazvučnih i elektromagnetskih zraka na istim frekvencijama koje su pronađene kao izvor na piramidi. Senzori za prijam su locirani na vrhu piramide i u tunelima Ravne, a  njihov rad je bio sniman u operativnom centru.

 

Slika 5 – Dvostruki predajnik za elektromagnetni i  ultrazvučni spektar

 

Slika 6 – Dva emitera: Ultrazvučni valovi (“truba” Motorola) i elektromagnetski valovi (posebno složena antena by Davor Jadrijević). Oba emitera istovremeno proizvode valove, svaki svoje

 

Slika 7 – Zadnji kontakti s opremom i završna podešavanja opreme za snimanje

 

Slika 8 - Iznad: Slobodan Mizdrak pokazije elektromagnetni senzor postavljen na vrhu Bosanske Piramide Sunca; Ispod: detalji senzora

 

 

Slika 9 – Bežične antene koje spajaju senzore i opremu s vrha piramide sa kontrolnom sobom u hotelu Piramida Sunca u centru naselja Visoko

 

 Istraživači su poduzeli sve mjere da se postojeće prastare strukture na vrhu brda ne oštete, bilo postavljanjem opreme, bilo samim tijekom eksperimenta.

 

 

Slika 10 – Područje tvrđave je sačuvano tijekom postavljnja, eksperimenta i rastavljanja opreme. Predajnici i ostala oprema je postavljena na centru vršnog platoa, a kamere su samo naslonjene na zidove starog grada

 

Slika 11 – U operacionom centru imamo potpuni nadzor nad opremom na vrhu Bosanske Piramide Sunca. Snimanje s više kamerama omogućava objektivnost eksperimenta i potpunu transparentnost projekta

 

Slika 12 – Danonoćni nadzor u kontrolnoj sobi snima i prati tijek eksperimenta

 

Predajnici prozvode frekvencije u određenomu ritmu i području, koji se neprekidno mijenjaju, a za isto vrijeme senzori prikupljaju nastale podatke.

Istraživači su imali čitav niz teškoća u radu, od vjetra, kiše, “crvenih svijetlećih kugli” NATO helikoptera koji nadlijeću područje... ali su ustrajali u svojoj nakani da objasne i objelodane postojeće elektromagnetno i ultrazvučne signale/energije iz Bosanske Piramide Sunca.

 

 

 

 

Slika 13 – I u tunelima  Ravne su postavljeni senzori, koji su kontrolirani preko računalne mreže u kolibici pred tunelima

 

Cjelokupna oprema postavljena na Piramidi Sunca je bila i fizički čuvana novim glavnim arheologom fondacije Richardo Brett, koji je bdio u svom šatoru uz zidine.

 

Slika 14 - Arheolog Richard Brett

 

 

Sakupili smo preko 30 Terabyta podataka koje smo poslali u centre za statistiku u tri različita, neovisna centra za matematičku analizu  (Vienna, Zagreb and Beograd), a za što bolji rezultat analize. Potpuni rezultati će biti dostupni za 3 do 6 mjeseci.

 

Slika 15 – Slobodan Mizdrak i Richardo Brett

 

 

Zahvaljujemo svim istraživačima koji su sčano i odano  sudjelovali u ovom izvanrednom događaju, kao i Fondaciji Bosanske Piramide Sunca i Semiru Osmanagiću.

 

Posebno zahvaljujemo, u ime SBRG Slobodanu Mizdraku, našem članu, koji je stručno vodio ovaj projekt u travnju 2012.

Paolo Debertolis – Svibanj 12, 2012

 

 

 


 

Novi eksperiment na Bosanskoj Piramidi Sunca proučit će elektromagnetne i ultrazvučne pojave

 

Tag: piramide Bosne, Bosanske piramide, Civilizacija u Visokom, piramide, arheologija, piramide Sunca, Fondacija Bosanska Piramida Sunca , SBRG, SB Research Group

Koncem travnja 2012. međunarodni tim znanstvenika izvest će eksperiment s emitiranim elektromagnetskim i ultrazvučnim valovima na vrhu Piramide Sunca.

Fizičar Slobodan Mizdrak, koji će voditi momčad ovog eksperimenta, razvio je protokol koji objavljujemo u nastavku.

 

 Slobodan Mizdrak

 

Glavni cilj eksperimenta:

Pronaći izvor elektromagnetskog i ultrazvučnog područja emisije sa sinusnim načinom snimanja oba učinka s 8 sondi, snimanjem odjeka signala na različitim zemljopisnim mjestima.

 

Razlog eksperimenta:

U posljednje dvije godine osam različitih timova znanstvenika i entuzijasta iz 5 zemalja (Hrvatska, Bosna, Srbija, Italija i Finska) otkrili su s različitim instrumentima neobjašnjiva energetska polja na piramidama i tunelima oko njih. Više nalik energijama, nego samo signalima, u elektromagnetskim i ultrazvučnim poljima, s frekvencijom koja odstupa + / - 20 % i  sa sredinom u 28, 6 kHz. Ne postoje poznati prirodni ili umjetni izvori s tim frekvencijama i sa tako uskim mjestima na terenu. Ne s elektromagnetskim i ultrazvučnim (mehaničkim) vibracijama u isto vrijeme i gotovo na istom mjestu.

Čudna pojava na vrhu piramide i duboko ispod u tunelu!

Vođeni znanstvenim porivom (čitaj: nemirna duha) odlučili smo napraviti projekt kako bi pronašli izvor tog energetskog-informacijskog izvora s 3D metodom analize prikupljenih podataka na terenu.

 

 Metodologija eksperimenta:

Na vrhu Bosanske piramide Sunca (BPS) mi ćemo postaviti elektroničke uređaje koji će ozračiti elektromagnetske (EM) i ultrazvučne (UZ) emisije s određenim frekvencijama (sada već 24 - 40 kHz) istovremeno, sinusoidnog valnog oblika, amplitudne snage ne veće od 40 W. Zračenje ili obasjavanje je jednostavno i s malom snagom – bez utjecaja na floru, faunu ili ljude na tom području.

Naši detektori ili sonde postavljeni su za prijam svih odgovora kako u EM, tako i u UZ emisijama te za snimanje i daljnju analizu. To znači snimanje originalnih signala i energija i svih ostalih (uglavnom sabirnicu oba signala, izvornika iz BPS i one proizvedene). Dakle, ako znamo točno mjesto u 3D-u  naših sondi, vrijeme snimanja za sve podatke, mi ćemo biti u mogućnosti odrediti točno mjesto gdje je izvor energije snopa  na 3D karti.

Matematički gledano, brzina EM zračenja i brzina zvuka / mehaničkih vibracija u bilo kojem okruženju su konstante. Kako pronaći udaljenost je samo pitanje preciznog izračuna vremenskih intervala. Sa 4 sonde za svaki od EM i UZ, te točnog vremena zaprimanja istih signala lako možemo izračunati udaljenost do izvora. I ne samo udaljenost, već i smjer! To znači da ćemo pronaći točno određeno mjesto izvora energije.

GPS sustav funkcionira na slični matematički način.

 

Kronologija eksperimenta:

Naš tim će doći u Visoko 23. travnja 2012 u popodnevnim satima. Postavit ćemo i testirati opremu sljedeći dan. Početak eksperimenta je u 09:00 sati, 25. travnja 2012. Trajanje eksperimenta je 48 sati, s  krajem u 09:01 sati, 27. travnja 2012. Podaci prikupljeni tijekom našeg pokusa analizirat će se u idućih 2-6 mjeseci (više od 3 TB podataka), te će biti objavljeni na web stranicama zaklade i SBRG.

 

Objava tijeka eksperimenta:

Sve što će se dogoditi tijekom našeg projekta bit će zabilježeno, uključujući audio, video i sve prikupljene podatke. Tri visoko rezolucijske kamere bit će postavljene u blizini naše opreme za nadzor, snimanje i slanje audio-videa do obližnjeg motela, gdje možemo vidjeti i čuti sve događaje u stvarnom vremenu. Svi podaci će biti objavljeni na internetu, također u realnom vremenu, pa se eksperiment može lako pratiti iz bilo kojeg dijela svijeta.

Nakon eksperimenta svi prikupljeni podaci bit će dostupni na internetu za sve vrste individualnih izračuna.

 


 

Izbjegavanje problema:

Glavni razlog zašto ne želimo osobe koji se kreću oko osjetljivih uređaja su njihovi elektronički uređaji poput mobitela, mobilnih kamera itd. koji mogu smetati našim vrlo osjetljivim detektorima. Sve vrste dodatnih EM i UZ valova mogu poremetiti naša mjerenja i promijeniti podatke i izračun. Možemo čak imati potpuno krive rezultate rada.

Ako netko doista želi biti nazočan - to nije problem niti je opasno. I sam ću biti tamo koliko je god moguće. Moj dragi kolega dr. sc. Riccardo Brett će biti tamo sa svojim timom tijekom svih 48 sata eksperimenta. Postoje samo tri pravila za ljude koji žele biti na mjestu događaja: ostaviti svoje elektroničke uređaje najmanje 200m od mjesta pokusa, ne dirati opremu niti proizvoditi glasne zvukove.

 

Konačno:

Mi nismo ovdje da bi raspravljali o teorijama. Ne možemo odgovoriti na pitanja poput tko je izgradio piramide ili kada. Ne znamo zašto su ih izgradili niti kako.

Naš međunarodni i multidisciplinarni tim stručnjaka će obaviti praktični eksperiment:
Nakon 48 sati bilježenja podataka iz sondi i izračuna moći ćemo pronaći smjer i duljinu prema izvoru EM i UZ, a što je posljedica pronalaska prvobitinih EM i UZ  zračenja na BPS u Bosanskoj Dolini Piramida i tunela Ravno.

 

Tim:

Davor Jadrijević, mag.

Edo Popović, književnik i novinar

Goran Marjanović, ing.

Heikki Savolainen, ing.

Hrvoje Vesligaj,

Ivan Simatović, dr.

Jadranko Djurasin, fotograf

Leonardo Blaženić, ing.

Ljubo Ristovski, prof. dr.

Milan Gunčić, medicinski tehničar

Paolo Debertolis, prof. dr.

Ranko gif, Ing. i fotograf

Riccardo Brett, dr.

Stanko Magić, ing.

Vladimir Matek, ing.

Vladimir Skendrović, fotograf

Zlatan Aličević, dr.

i naš domaćin Sam Osmanagich, dr.

 

U Zagrebu, Hrvatska, 15. travnja 2012.

Slobodan Mizdrak

 

 

 


 

Početak istraživanja i iskopavanja moguće grobnice u tunelu Ravne


 

Tag :piramida Bosne, Bosanske piramide, Civilizacija u Visokom, piramide, arheologija, artefakt, grob, grobnica


Dobili smo prve podatke od arheologinje Sare Acconci vezane za istraživanja u tunelu Ravne.

Područje jeograđeno i  izolirano od ostatka labirinta Ravne.Neki od članova Zaklade SBRG i Bosanske piramide Sunca su prisutni danonoćno kako bi se zaštitile iskopine i novootkrivena struktura od zlonamjernika.

 

Za početak fotografija naše grupe. Gore, s lijeva na desno: Axel Drioli (geometar),volonter, Sara Acconci (arheologinja), Carmine Barisano (arheolog), Paolo Debertolis (medicinski antropolog), Richard Hoyle (studentgeologije i redatelj dokumentarnih filmova), volonter. Dolje: Alfred Bertan (radnik ifotograf)Već je provedeno izračunavanje i organizacija iskopa. Sljedeća slika prikazuje nacrt po kojem će se voditi iskopavanje.

 

Nacrt iskopa

 

Za potrebe iskopavanja izgrađena je i drvena konstrukcija koja bi trebala da štiti grobnicu i radnike od mogućih urušavanja i kamenja sa stropa.

 


Drvena konstrukcija za zaštitu iskopa

 

Svi dostupni prostori kretanja su izračunati i ukoliko ne bude nikakvih prepreka i neugodnih iznenađenja iskopine će se nastaviti bez problema i po planu.

 

Iskop na početku (slika Richard Hoyle)


Za sada otprilike 30 cm ispod nazire se vrlo kompaktno glinovito tlo, tako napravljeno od strane izvornih graditelja. 

 Paolo Debertolis za SBRG, 26. jul 2011

 

 

 


 

Naša istraživačka grupa u tunelu Ravne zbog važnog istorijskog otkrića

Tag: piramide Bosne, Bosanske piramide, Civilizacija u Visokom, piramide, arheologija, artefakt, grob, grobnica

 U posljednjem mjesecu naša istraživačka skupina, zahvaljujući stalnoj  saradnji sa Zakladom Bosanske piramide Sunca, je usmjerena na tunel sa strane piramide koji je od samog početka upućivao na neku drugu civilizaciju u odnosu na izvorne graditelje, uz vrlo širok vremenski raspon koji je mogao iznositi  oko hipotetski 4000-3500 prije Krista prema nekoliko pronađenih drvenih ostataka.

 Iznad svega, neobjašnjiva se činila činjenica da su tuneli zatvoreni u dužini od 350 metara, sa zemljom do stropa. Upravo to je bio razlog da su gotovo četiri godine  bile potrebne da se oslobodi veći dio ulaza, ali još uvijek, i uz veliku pomoć dobrovoljaca, ne do kraja.


 Sumnjalo se od samog početka na jedno: ako je neko uložio toliko truda ta zatvori tunel, da li je postojalo nešto što je trebalo sakriti?  Kao rezultat te sumnje došli smo na ideju o  iskopinama koje bi išle ispod površine, a ne samo u dubinu tunela, kako smo radili do tada. Stoga smo odlučili da pažljivo analiziramo cijelo područje s GPR-om (georadarom), inače izvrsnim i veoma preciznim strojem, ali nažalost i par centimetara može da stvori određene nepravilnosti u izračunavanju podzemnog teritorija.Nakon dugotrajnog rada naišli smo na „nepravilnost“ za kojom smo dugo tragali.


„Nepravilnost“ uočena zahvaljujući GPR-u je zapravo bila drevna grobnica, veličine 1,5 m, te sastavljena od dvije komore koje se preklapaju, na dubini od 4,5m.

Nakon mnogo mjerenja, zvukovi  su postali precizniji da bi nam na kraju razjasnili strukturu grobnice. Dvije komore od kamena, preklopljene jedna preko druge, oblika sličnog rombu, sa dva moguća groba, koji su položeni na istoj ravnini.Takvu morfologiju do tada nismo vidjeli.


 Na jednoj strani grobnice uočili smo konstrukciju za drenažu vode, te stubove od kamena koje drže kamene ploče. Jasno je da se radilo o dvije važne osobe. Kralj i njegova kraljica? No, koliko god zvučale primamljivo takve pretpostavke, još uvijek je rano za takve zaključke.
Uskoro ćemo vidjeti o čemu se radi, jer nakon ovog otkrića započeli su radovi pod vodstvom arheologa, doktorice Acconci.

 To je godina napornog rada za našu istraživačku skupinu SBRG, ali na kraju smo dobili zadovoljavajuće rezultate koji prkose kritikama onih koji su uvijek podržavali uzaludnost našeg prisustva u Bosni. Talijanska misija i naša grupa je uvijek branila ime naše zemlje i zbog toga smo vrlo ponosni, a zahvaljujući novim saradnjama, naša istraživačka skupina je proširila svoje djelovanje i time postala evropska grupa.  

 No vratimo se našem otkriću, ovo je samo jedna od mnogih dobivenih slika preko GPR-a koja otkriva dvodimenzionalnu strukturu grobnice.

  Ovaj crtež prikazuje trodimenzionalnu strukturu kako je zamišljamo, a do koje smo došli na osnovu različitih snimaka.

  U analizi podzemlja georadarom otkrili smo i znakove pokušaja provaljivanja u grobnicu u antičko doba. Slike su pokazale pokušaj provaljivanja u grobnicu, ali oskrvnjivači grobnice su se zaustavili na 2.5 m što svjedoči i o mudrosti samih graditelja koji nisu položili grobnicu u sredinu, što je najvjerovatnije bilo logično rješenje nego prema jednoj strani udubine. Oni koji su pokušali doći do grobnice, kopajući po sredini nisu ništa našli.Slučajnost ili mudra odluka da se zaštiti grobnica? Dakle, grobnica je još uvijek netaknuta sa svojim sadržajem.


 

 

Ovdje su neke slike od studija na GPR-u.

 

 

 

 

 

 Ideju o grobnici ćemo moći potvrditi sada kada smo u mogućnosti ući u samu strukturu optičkim vlaknima., Doktorica Acconci, kao vodeći arheolog zaklade Bosanske piramide Sunca radi na tome, ali bez ugrožavanja sigurnosti strukture.


 Vjerujem da u mjesec dana možemo dati definitivan odgovor. No, otkriće govori o svojoj važnosti i briše kritike koje su napisane i rečene o piramidama.
Ideja o potrazi za grobnicom proizašla je iz snažnih emocija koje smo osjetili kada smo  ugledali znakove grebanja na unutrašnjim zidovima tunela.
Ako je neko bio zatvoren živ unutar tunela , razlog za tako nešto može biti samo ono što potvrđuje naše teze o grobnici.Naime, nije prvi put da se tokom istorije ponavljaju ove strašne tradicije, pokop živih ljudi uz tijela važnih ličnosti, vladara i kraljeva.


  Bili smo sigurni smo da ćemo naći razlog da objasnimo ovu epizodu okrutnosti, a znakovi o kojima je riječ su stavljeni u logo naše grupe SBRG.

Kao što možete vidjeti iz fotografija ovog artefakta, slika piramide se i dalje ponavlja, ovaj put u uspravnom položaju ili okrenuta.

To je simbol koji smo pronašli vrlo često u artefakatima civilizacije Visoko: piramida i jednakostranični trokut (vidi ovdje).

Paolo Debertolis, 25.juli 2011

 

 

 


 

Login Form

Partners
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.

Copyright © 2023 SB Research Group. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).